keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Ongelmakoira

Uskon että kaikki haluavat kuulla otsikon tarinan ja kuinka tähän päädyttiin. Avautuminen auttaa asiaa ja toivon saavani joitain vinkkejä käytökseen. Tämä toimii ennen ja jälkeen kirjjoituksen ensimmäisenä versiona. Toivon että vuoden päästä ongelmat ovat korjattu.

Ongelmamme alkoivat n. vuosi sitten. Lähdimme porukalla Italiaan ja koiralle oli keksittävä hoitopaikka jota siihen aikaan vuodesta oli hankala saada. Päädyimme siis lähimmäiseen Etelä-Suomessa sijaitsevaan koirahoitolaan. Kun lähtemispäivä koitti, jätimme Roopen koirahoitolaan, johon se otettiin ehkä hieman vakavin mielin vastaan. Päivystäjä oli hyvin tiukka ja hieman töykeä puhuessamme hänen kanssaan. Päätettiin kuitenkin olla asiaa huomioimatta.

Saapuessamme lomakohteeseen saimme jo toista viestiä Roopen holtittomasta käytöksestä. Poika oli kuulemma hypännyt yli omasta aitauksestaan ja saanut oven auki viereiselle koulutuskentälle tunnin meidän lähtemisen jälkeen. No eihän se meille ihmekään ollut kun tiesimme jo valmiiksi että poika osaa avata vessan oven lukonkin. Heidän oli siis kuulemma pakko pitää Roope yötä häkissä ja haukkumisen ja vinkumisensa takia henkilökunnanhuoneessa eristyksessä muista koirista. Lopuksi saimmekin vielä muistutusta Roopen hihnakäyttäytymisestä eli sinkoilemisesta paikasta toiseen. Paikan omistaja ja viestien lähettäjä oli koirankouluttaja työkseen ja siksi ihmettelimmekin tätä kovasti. Roopesta tuli ongelmakoira ensimmäisen päivän jälkeen jolloin oli maksettava niin sanottu "ongelmakoirien lisämaksu". Jätimme pois mielistämme suurimman osan, sillä poika ei ollut koskaan käyttäytynyt tällä tavalla.


Tämän hetkiset ongelmat alkoivat vasta, kun toko-kurssin päätteeksi Australian paimenkoira uros päätti että Roopen liian innokkaan tervehtimistavan oli loputtava. Poika säikähti niin ettei enää oikeastaan tiennyt miten reagoida muihiin koiriin. Vain pennusta asti tunnetut koirat säästyvät räksyttämiseltä ja murinalta. Roope on kuitenkin lähinnä vain epävarma itsestään. Sen sisällä jokin saa räksyttämään vaikka häntä näyttää muuta. 

Joten kyllä, talossamme asustaa ongelmakoira

Fiona ja Roope ovat tunteneet pennusta asti eikä tulisi mieleenkään että poika käyttäytyisi samoin labbistytölle kuin muille koirille.

2 kommenttia:

  1. Voi ei! Harmi että on käynyt näin, mutta taisipas siellä koirahoitolassa olla vähän työhönsä kyllästyneitä hoitajia!

    Mulla on myös vesikoira, perron ja lagoton miksaus tosin, ja on myös arka toisia koiria kohtaan, vaikkei vihainen tämä kuitenkaan ole, kun koskaan ei ole mitään sattunut.

    RadiancePaw

    VastaaPoista