maanantai 1. joulukuuta 2014

koiran viikkokalenteri / haaste

Aloitan tällä viikolla aktiivisen viikko suunnitelman pyörityksen Roopen kanssa. Sen tarkoituksena olisi lisätä meidän ystävyyttä ja hauskanpitoa arjen jokaisena päivänä. Jotkut ohjelmat kuuluvat jo valmiiksi viikkoomme ja jotkut lisäsin. Vähän rankempia juttuja ei pidetä peräkkäin vaan ne ripotellaan viikon joukkoon. Ensimmäisessä sarakkeessa päivä, toisessa mitä teemme ja kolmannessa aika. Selitin ensiksi kuitenkin pari oman käsitykseni mukaan olevia tuokioita:

Koulutu/tempputuokio/leikkihetki
Tarkoituksena olisi pelata pallolla ulkona ja metsässä, harjoittaa temppuja ja opetella ehkä jopa uusiakin. Erilaisilla leluilla ja muilla touhuamista ja muuta sellaista. Hauskaa tekemistä siis vain.

Vainu/etsileikki
Eli Roopen etsileikeissä usein etsitään minua tai nameja piiloista. Ulkona tai sisällä sään mukaan. Piiloa vaikeutetaan kun helpot alkavat löytyä.

ToKo juttuja
Vierellä kävelemistä, temppuja, erilaisia luoksetuloja ja kärsivällisyysharjoituksia. Etenkin tuo kärsivällisyys on paljon treenaamista kaipaava juttu. 2min on vielä aivan liian pitkä aika odoteltavaksi. Viime ToKo tunneista onkin jo aikaa joten nämä todella kaipaavat harjoitusta.

Koirahieronta
Minulle ostettiin kesällä kirja jossa kerrottiin paljon agilitystä kuin myös koirahieronnasta. Kaikki liikkeet ovat hyvin kuvattuna, joten siitä vaan kokeilemaan.

Haastan koiran viikkokalenterin tekemiseen mukaan kaikki postauksen lukijat!
Katsotaan miten meidän käy.


Maanantai
Koulutus/tempputuokio/leikkihetki
30-45min
Tiistai
vainu/etsi leikki
45min-1h
Keskiviikko
pallon heittelyä/leikkejä
30min-45min
Torstai
ToKo juttuja
45min
Perjantai
Agility-tunti
1h
Lauantai
vainu/etsi leikki
30-45min
Sunnuntai
koirahieronta
45min-1h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti