tiistai 3. marraskuuta 2015

Haastettu!

Sainkin tässä hetki sitten haasteen Nooralta, kiitos paljon! Tätä oli hauska toteuttaa :) Ideana siis on, että vastaan 11 kysymykseen, jotka haastaja on keksinyt. Haastan 11 muuta bloggaajaa mukaan ja keksin niille 11 uutta kysymystä. Joten aloittakaamme:

1. Minkäkokoinen koira tuntuu omalta(pieni, keskikokoinen, suuri, jätti)?
- Omalta tällä hetkellä tuntuu lähinnä keskikokoiset ja suuret koirat. Roopeakin hankittaessa halusimme kaverin joka jaksaa, jolla on voimaa sekä energiaa, ja etenkin joka ei jää jalkoihimme pahan paikan tullen. Isän kuvauksen mukaan "koiran kokoinen koira". Mutta tästä voidaan tietysti olla vaikka mitä mieltä. 

2. Onko koirallasi/koirillasi jotain tiettyä teemaväriä varusteissa?
- Hmm. Mustaa käytämme paljon. Vihreä esiintyy myös värinä. Mutta yksittäistä väriä en pystysanomaan. Jos minun pitäisi valita joku, se luultavasti olisi kirkkaan tumman sininen. Vaaleanpunainen houkuttaisi myös, mutta antaa Roopen pitää kunniansa kaduilla ;)

3. Aiotko hankkia tulevaisuudessa lisää koiria? koska?
- Minä itse? Kyllä. Kerran kun on koiran kanssa elänyt, ei oikeastaan voi edes yrittää miettiä elämää ilman sitä. Toista koiraa meille ei kuitenkaan tällä hetkellä ole tulossa, joten tulevaisuuden koirat löytyvät sitten monen vuoden kuluttua omasta asunnostani.

4. Kuinka monta kertaa päivässä koirasi syö?
- Roope syö tällä hetkellä kaksi kertaa päivässä, aamuin ja illoin. Olemme jopa joutuneet vähentämään annoskokoja, sillä eläinlääkärin mukaan oli pojalle kertynyt hieman vatsaa. 

5. Tykkäätkö jostain tietystä väristä koiralla eniten?
- Rakastan värikkäitä koiria! Etenkin epätavalliset värit saavat ihailuni. Lammaskoirien väristä nimeltä "Blue Merle" pidän erittäin paljon. 

6. Haluaisitko työskennellä aikuisena eläimiin liittyvässä työpaikassa?
- Ulkomailla, kyllä. Tai oikeastaan, Suomessa voisin toimia ehkä eläinlääkärinä, mutta pelastustoiminta on paljon isompaa muualla. 

7. Onko sinulla jotain biisiä jonka yhdistät koiraasi jostain syystä? Mikä biisi?
- Ei oikeastaan. Kerran kuitenkin sattui kappale, juuri oikealla hetkellä koiralenkillä. Tässä linkki!

8. Ulkokoira vai sisäkoira?
- Sisäkoira. Ulkokoirille on vaikea saada tarpeeksi tilaa kaupungista. Lisäksi oma tietämättömyyskin tulee tässä esille. Minulla ei siis todella olisi hajuakaan miten hoitaisin täys päiväistä ulkokoiraa. Apuna olisi ehkä vain Google ja tuttavien opit. Kuinkahan pitkälle niillä pärjäisi?

9. Koirasi/koiriesi parhaat puolet?
- Roopessa on parasta sen avoin luonne ihmisiä kohtaan. Se ei juuri hetkahda jos pieni lapsi vetäisee vahingossa hännästä tai tulee hieman osumaa kylkeen. Parasta on kuitenkin se, että Roope on se joka on aidosti iloinen joka kerta nähdessään minut. Mistä sitten ikinä tulenkin. 



10. Entä huonoimmat?
- Näistä olenkin jo kirjoitellut monen monta postausta. Hihnakäyttäytyminen muiden koirien seurassa on se meidän isoin ongelma tällä hetkellä. Kunhan se saisi edes hiukan lisää itsevarmuutta, asiat alkaisivat ehkä helpottua. 

11. Kuinka usein peset koiraasi/koiriasi?
- Roopen turkista näkyy erittäin helposti kuraläiskät ja muuta liat, joten pesemme sen aina kun huonot kelit tai mutakylvyt iskevät. Shampoo pesu jää kuitenkin vähiin kesäisin, sillä silloin käy Roope uimassa paljon. Syksy ja kevät ovat kuitenkin pahimpia pesukausia.

Haastan tähän kaikki halukkaat bloggaajat! Ja jos päättää haasteen toteuttaa niin luen sen mielelläni. Joten lähetä ihmeessä kommenttia jos tämän toteutit! Sitten vielä kysymykset:

1. Minkä ikäisenä perheeseenne saapui ensimmäinen koira? Kerro lyhyesti sen luonteesta ja parhaista puolista.
2. Mikä on paras muisto koirasi kanssa?
3. Onko jokin harrastus/tekeminen tullut sinulle ja koirallesi isoksi osaksi arkea?
4. Mikä tekee hyvän koiranomistajan?
5. Mitä koirasi syö ja montako kertaa päivässä?
6. Minkä uuden yhteisen lajin haluaisit aloittaa?
7. Minkä rotuiset koirat kiinnittävät huomiosi kaduilla?
8. Voisitko kuvitella itsesi valmiina ottamaan rescue-koiraa ulkomailta?
9. Minkälaiset rutiinit teillä koirasi kanssa on?
10. Mihin et antaisi koiraasi hoitoon?
11. Mitä kokemuksia sinulla on koirahoitoloista?

Toivottavasti inspasi!

2 kommenttia: