Villa Perla's Aquila en Mente

Roope
2012
Espanjanvesikoira
(kastroitu) uros
musta valkoinen
kasvattaja, Soile Pöri
agility

Roope tuli oikeastaan perheeseemme yllätyksenä. Saimme siis kuulla vasta muutamaa päivää ennen pennun hakua kuka meitä oli vastassa. Valinta oli meille, ensimmäisen koiran omistajille täysin oikea valinta. Nimittäin poikaa parempaa vesikoiraa saa etsiä.
Roopen perusluonne on hyvin pirteä ja iloinen. Hän on perheestämme se, joka jaksaa aina tulla ovelle vastaan ja jonka saa aamuhämärässä tuntea vierellä. Roope on aina valmis lähtemään, vaikkei sillä olekaan tietoa määränpäästä. Hankaluuksia meille on ajoittain koulutuksessa tuottanut kuitenkin pojan hieman itsepäinen luonne. Luoksetulo ja paikallaan pysyminenn ovat häirityssä tilassa vaikeita ja etenkin jos muita koiria on paikalla.
Pentuna Roope tervehti muita koiria iloisesti ja ehkä hieman liian innokkaastikin. Pojalle sitten kerran siitä huomautettiin vanhemman koiran toimesta ja siitä jäi selvät jäljet käyttäytymiseen. Nimittäin tuntemattomat koirat saavat kyllä kuulla kuinka Roopen innostus menee yli. Tavallaan se ei edes tiedä miten käyttäytyä muiden koirien tutustumistilanteissa. Häntä kyllä heiluu ja kun päästää irti, menee se tutustumaan nätisti koiraan. Kuitenkin murinaa ja haukuntaa emme ole saaneet kitkettyä vaikka kouluttajia onkin käynyt.
Harrastuksia löytyy laidasta laitaan. Kilpailut ovat kuitenkin vielä pois mielestä. Agilityssä olemme pärjänneet hyvin ja poika onkin nopeasti ymmärtänyt sen salat. Esteet kuin esteet menevät. Tokoa harjoittelemme lähinnä nyt arkirutiineissa ja satunnaisin tunnein. 

Olemme harrastaneet ToKoa, rally ToKoa ja agilityä. Lisäksi koulutuskurssit tms. kuuluvat niihin.