sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Unelmapentu

Kiitos haasteesta Rajatonta Riemua- blogille!

Minkälainen on se minun unelmapentu, josta saan vain haaveilla? Luulen että monet koiranomistajat ja nekin joilta koiraa ei vielä löydy, haaveilevat jossain vaiheessa elämää omasta uudesta karvakuonosta taloon. Minä kirjoitinkin muutama kuukausi sitten kuinka pentukuume valtasi talomme. Sitä en vain muistanut miettiä, minkälaista koiraa tänne unelmoitiinkaan.

Luultavasti perheeseemme tulisi uusi Espanjanvesikoira. Väriksi valitsisimme varmasti ruskean valkoisilla merkeillä. Värikkäät perrot ovat aina kiinnostaneet ja siksi tällainen valinta. Terve pentu on tietysti paljon väriä tärkeämpi toive. Kun luusto ja rakenne on kunnossa niin kaikki on vähän paremmin. 

Flickr Mario Gaitano
Luonteeltaan haluan koiran olevan yhteistyöhaluinen. Sellainen joka työskentelee mieluusti. Jonka kanssa voit lähteä lenkille ilman kotiovelle kantamista (älkää huoliko, tätä ongelmaa meillä ei ole Roopen kanssa ;)). Soveltuvuus agilityyn ja tokoon on ehdoton. Sillä, jos toisen koiran otan, on varmaa että harrastukset eivät lopu kesken. Toisten koirien kanssa oleminen onnistuisi ilman yhteen ottoja. Tämä tietysti on myös omistajastga kiinni. Nyt ensimmäisen koiran kanssa on tullut opittua vaikka mitä. Se helpottaa oikeasti paljon tulevaisuudessa. 

Unelma harrastukset tosiaan olisivat nuo agility ja toko. Näiden tuttujen lisäksi olisi kiva myös harrastaa vesipelastusta. Sitä en ole ikinä kokeillut, mutta se sopisi varmasti hyvin tälle uudelle (ja miksei "vanhallekin") vesikoiralle. Uiminen on kuitenkin tämän rodun ehdoton ykkösjuttu. En kuitenkaan haluaisi rajoittaa harrastuksia pelkkään pariin. Vaan kokeilisimme varmasti uusiakin juttuja. yhdessä. 

Toisaalta, kuten viime kerralla totesinkin, meillä on ihan hyvä näinkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti