lauantai 27. joulukuuta 2014

Ilmoitus uuden vuoden rakettien vaikutuksesta koiriin!


"Viime vuodenvaihde oli surullinen monessa perheessä. Ainakin kolme perhettä menetti pentukoiransa, ja monet perheet menettivät pitkäaikaisen perheenjäsenensä, kun lemmikki jäi karkumatkalle pelästyttyään ilotulitteita. Nyt on liian myöhäistä alkaa lemmikkiä siedättämään paukkuihin, jossain tapauksissa siedätys ei tuota tulosta pitkälläkään treenillä. On aika alkaa valmistautua tulevaan vuodenvaihteeseen, jotta vielä vuonna 2015 kaikki perheenjäsenet olisivat yhdessä ja turvassa.

Useimmin karkaa koira, joka ei ole koskaan ennen pelännyt ilotulitteita. Vaikka koira normaalisti pysyisi menossa mukana vapaana, koira ei siitä kärsi, jos se jää yhdeksi illaksi - vaikka sitten yksin – kotiin muiden lähtiessä katsomaan raketteja. Koskaan ei voi tietää, mitä ajatuksia ilotulitteiden yllättävät äänet, valot ja hajut lemmikissä herättää. Ei ole mitään syytä ottaa sitä riskiä, että vuodenvaihteen koittaessa lemmikkisi olisi yksin peloissaan ulkona, liian peloissaan palaamaan kotiin tai liian peloissaan tulemaan edes takaisin ihmisten ilmoille rakettien ampumisen jälkeen."

Täältä löytyy hyvin tietoa uuden vuoden vaikutuksesta koiriin. Pirkanmaalla on valmistauduttu tähän hyvin. Pidetään huoli että muuallakin on koirilla turvallista olla ja että huolehdimme koiristamme erityisesti tähän aikaan vuodesta. Pannan ja valjaiden käyttö ulkona voi ehkä tuntua yli reagoidulta mutta kerta se on ensimmäinenkin. Sisällä olevan koiran on paras olla juhla iltana ja yönä. Muistathan että raketteja saa ampua vain klo 18.00-2.00 ja koirat kiittävä. Ollaan siis varuillamme, mutta pidetään kuitenkin hauska vuoden viimeinen päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti